Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

1984

Τα καλα βιβλία,σκέφτηκε, είναι εκείνα που σου λένε αυτό που ηδη ξερεις...




Ο σκοπός της Ανώτερης ταξης ειναι να διατηρήσει τη θέση της,της Μεσαίας ο σκοπός ειναι να πάρει τη θέση της Ανώτερης.Ο σκοπός της Κατώτερης,όταν έχει καποιο σκοπό-γιατί σταθερό χαρακτηριστικό της είναι πως ,τσακισμένη από το μόχθο,δεν ενδιαφέρεται 'αμεσα για τίποτε αλλο εκτος απο την καθημερινή ζωή-όταν λοιπόν έχει κάποιο σκοπό, είναι να καταργήσει όλες τις διακρίσεις και να και να δημιουργήσει μια κοινωνία 'οπου όλοι οι άνθρωποι θα είναι ίσοι.








Απόσπάσματα πο το βιβλιο του George Orwell 1984.

Τα σχολια δικά σας...

2 σχόλια:

  1. "τσακισμένη από το μόχθο,δεν ενδιαφέρεται άμεσα για τίποτε αλλο εκτος απο την καθημερινή ζωή"

    Πόσο αληθινό... και λυπηρό ταυτοχρονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ξέρεις ότι δεν είναι απλά "σκοπός της εργατικής τάξης να καταργήση"......Ο ρόλος της εργατικής τάξης,είναι ιστορικός και νομοτελειακός.Δεν γίνεται διαφορετικά.Ο καπιταλισμός έχει εσωτερικές αντιθέσεις τέτοιες που δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει.Όπως δεν μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει η δουλοκτημοσύνη,η φεουδαρχία.Αυτή την στιγμή ο καπιταλισμός παιρνάει μια δομική κρίση και παλεύει να σωθεί.Είναι σαν το θεριό που ξεψυχά και πάνω στον επιθανάτιο ρόγχο του,σπέρνει γύρω του τον όλεθρο.Εδώ λοιπόν είναι αναγκαία η πρωτοπορία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της που θα της δώσουν την χαριστική βολή.
    Πάρε το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ να ρίξεις μια ματιά θα καταλάβεις αρκετά πράγματα,θα πάρεις πολλές απαντήσεις. Μικρο και ματζόβολο είναι.
    Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

και αυτοι ειπαν...